Textiel Biënale Museum Rijswijk

Sfeerbeeld 'voedsel'

29 augustus 2021

 t/m 16 januari 2022

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur

Textiel Biënale Museum Rijswijk 2021is een internationale tentoonstelling van hedendaagse beeldende textielkunst. Thema is: Voedsel tot Nadenken.

De Textiel Biënnale 2021 heeft als titel Voedsel tot Nadenken.

Vele millennia geleden is de mens begonnen als jager en verzamelaar van voedsel. Het stillen van de honger is altijd het hoofddoel van de mens. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft op zijn laagst in de geschiedenis van de mensheid. Er is zelfs een keerpunt bereikt waarbij er meer mensen overgewicht hebben dan ondervoed zijn.

Sinds het Rapport van Rome uit 1969 staat de wijze waarop de mens gebruik maakt van de natuurlijke bronnen ter discussie. Overproductie, overconsumptie, wegwerpeconomie, gebruik van pesticiden en artificiële modificatie van gewassen hebben geleid tot verlies van biodiversiteit en klimaatverandering. De voorspelling is dat er in 2050 9,8 miljard mensen op de wereld zijn. De vraag die steeds vaker klinkt is: hoe gaan we alle mensen voeden en behouden we tegelijkertijd de balans met onze mooie natuur? Er wordt geëxperimenteerd met en gefocust op het tegengaan van het weggooien van voedsel.

Adres:

Museum Rijswijk
Herenstraat 67
2282 BR Rijswijk©2021 Weefkring Hoorn. All rights reserved.
Webdesign by the BirdCage Company.

Volg ons!

Close

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!