Kleurstof, de wereld van kleuren in textiel

Kleurstof, de wereld van kleuren in textiel

Logo Kleurstof, de wereld van kleuren in textiel

09 april 2022

 t/m 02 oktober 2022

Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 uur – 17.00 uur Zaterdag en zondag 12.00 uur – 17.00 uur

De expositie, die de kleuren rood, blauw en geel als vertrekpunt heeft, neemt je mee in het maakproces van verschillende kleurstoffen in textiel, steeds op basis van een fysiek kunstwerk of designstuk.

Zo zijn er hedendaagse wetenschappelijke innovaties te ontdekken zoals het verven met bacteriën, naast eeuwenoude inheemse tradities op basis van natuurlijke kleurbronnen. Ook staat de tentoonstelling stil bij de gevolgen van al die eeuwen textiel verven voor mens en natuur – van de relatie met het koloniale verleden en (moderne) slavernij tot en met wereldwijde (water)vervuiling – en komen duurzame oplossingen en innovaties aan bod.

 

Kunstenaar Claudy Jongstra staat wereldwijd bekend om haar expertise in het plantaardig verven, wat zich toont in haar veel geprezen installaties en wandkleden van gevilte wol. Voor het TextielMuseum gaat Jongstra de uitdaging aan om een weefsel te creëren in het TextielLab, waarbij alle stappen in het maakproces lokaal plaatsvinden. Dit nieuwe werk zal in de expositie te zien zijn. Ook kunstenaars Nan Groot Antink, Antonio Jose Guzman, Angelica Falkeling, Aboubakar Fofana, Aliki van der Kruijs en ontwerper Nienke Hoogvliet maken nieuwe werken voor de tentoonstelling. Daarnaast is van makers als Porfirio Guttiérez, Susana Mejía, Living Colour (Laura Luchtman en Ilfa Siebenhaar) i.s.m. Puma, en Studio Formafantasma recent werk te zien.

Check voor je naar deze expositie/tentoonstelling gaat altijd eerst even op de website van de locatie voor de actuele openingstijden.

Adres:

TextielMuseum
Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg© Weefkring Hoorn. All rights reserved.
Webdesign by the BirdCage Company.

Volg ons!

Close

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!