Skip to main content

Ronde en gebogen lijnen

Drieluik aardlagen, Annet Sportel

Wat een raar jaar was dat toch, dat jaar 2020. Maar in dat jaar hebben wel 6 leden van onze weefkring een cursus gevolgd bij Roelie Schouten.

Roelie tufte dapper naar ons honk en de les kon beginnen.
De eerste les was nog ‘gewoon’, de volgende bijeenkomsten moesten we ons aanpassen aan de covid-regels en uitwijken naar de schuur bij Ella.

De eerste opdracht was: weef een grote cirkel. Ja, ja, die van Roelie was ècht rond, die van ons…….tja, haast allemaal eieren! Kleintje rondjes, dat was goed te doen voor ons maar die grote!

Weefnetwerk had dat jaar ‘Elementen’ gekozen als thema voor de Landelijke Dag in Barneveld. "Aha," dacht Annet, "eureka, ik heb een idee." Zij koos als element ‘aardlagen’. 4 Aardlagen drieluik K Ze heeft dit onderwerp vertaald in een heel mooi drieluik, geweven in de honingraad techniek en met een inslag van wol in aardetinten. Zij wilde dit insturen voor de wedstrijd.
Helaas de afloop is bekend!

1 Golven negen paneeltjes
De andere 5, Ella, Ina, Klara, Loes en Pien hadden het idee opgevat om ‘water’ als onderwerp te nemen. Het werden 6 paneeltjes van 30x30 cm. Denk niet dat dit zomaar ging! Ella mopperde bijvoorbeeld dat ze de achterkant mooier vond dan de voorkant. Jullie raden het al…..de achterkant werd voorkant!

Ina had 3 paneeltjes achter elkaar op 1 ketting geweven. Dit werd zo’n mooi geheel dat het zonde was om kapot te knippen. (Iedereen herkent dit gevoel wel) Het weefsel werd gepromoveerd tot wandkleed. Op Texel vond zij de oplossing op het strand om het weefsel op te kunnen hangen.

2 Golven wandkleed

Loes had ook strandvondsten en zij verwerkte dit, samen met het weefsel en schelpen tot een mooi geheel. 3 Golven houten paneel met wandkleed

Henk Coersen heeft onze werkstukken heel mooi gefotografeerd en Annet heeft ze verzonden naar het blad ‘Weven’. Wij zijn trots op het geheel.

Zal Roelie ook een beetje blij zijn met haar cursisten?

Weven 2021 1 pag 29 KWil je op de hoogte blijven?

Laat hieronder je naam en e-mail adres achter en ontvang regelmatig informatie van ons via onze nieuwsbrief.

Een paar uitgelichte projecten van onze leden

Volg ons!

Close

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!